Vereniging

Historie van Schietvereniging Willem Tell Nijverdal.

Opgericht in 1946, door enkele medewerkers van Nijverdal Ten Cate, die het schieten als hobby beoefenden. Inmiddels is de club uitgegroeid tot een zelfstandige vereniging met eigen accommodatie met meer dan 80 leden.

What’s in a name?
Willem Tell is een legendarische vrijheidsheld die aan het begin van de 14e eeuw zou hebben geleefd in Zwitserland. Het verhaal gaat dat de legendarische kruisboogschutter Willem Tell in 1307 weigerde de hoed te groeten die de, eveneens legendarische, landvoogd Albrecht of Hermann Gessler op een staak op het dorpsplein had laten zetten als symbool voor de heersende Habsburg. Gessler beval hem daarop met zijn kruisboog een appel van het hoofd van zijn zoontje Walter te schieten. Willem Tell haalde twee pijlen uit zijn koker en schoot er één met succes door de appel. Toen Gessler vroeg wat de bedoeling van de andere pijl was, antwoordde Tell dat die voor de landvoogd was geweest als hij zijn zoontje gedood zou Dit jaar bestaat Willem Tell 70 jaar. Begonnen als vereniging vanuit de textielfabriek hebben. Het verhaal gaat dan natuurlijk verder en leest nog steeds als een spannend jongensboek. Wat zegt en leert ons deze legende? Nou, eigenlijk alleen dat we onze naam en ons logo daaraan ontleend hebben en dat Willem Tell blijkbaar een geoefend en koelbloedig schutter was. Voor de rest niet zoveel want onze vereniging Willem Tell biedt plaats aan jong en oud,

Een gezellige vereniging op een mooie centrum locatie met verschillende mogelijkheden voor jong en oud. In 2016 hebben we ons 70 jubileum, in combinatie met de opening van onze totaal verbouwde schietbanen, groots gevierd.

We schieten op de maandag- en dinsdagavond en kennen daarnaast nog voldoende mogelijkheden om deel te nemen aan één van de vele schietwedstrijden.
Op een maandagavond maken potentiële nieuwe leden, onder toeziend oog van onze verenigingstrainer, kennis met de accommodatie en de schietsport.


Wat vragen wij? Mensen die serieus schietsport willen beoefenen en bereid zijn om lid te worden van onze vereniging en deze te ondersteunen. Want dat is het, een vereniging, dat wil zeggen een betrokken en actieve club van mensen die hun sport beoefenen en elkaar helpen waar nodig. Kom gerust kijken, bezoek onze vernieuwde website en maak kennis met de schietsport.

Maak een website of blog op WordPress.com

Omhoog ↑